Ribolla Gialla D.O.C.
van deze wijn
Naam producent: Ronco Scagnet
Naam wijn: Ribolla Gialla D.O.C.
Gebied: Friuli Venezia Giulia
Druivensoort: 100% Ribolla Gialla
Karakteristieken:
In de neus is de Ribolla subtiel, elegant en discreet; in de mond drukt zij door met frisheid en levendigheid met een zeer aangename afdronk
Productie
Breken en ontstelen, maceratie bij een temperatuur van 12 - 15°C gedurende 5 uur, gevolgd door zacht persen; Na 24 uur scheiden van grovere droesem en vervolgens fermenteren bij een gecontroleerde temperatuur op 18°C; rijping gedurende ongeveer 6 maanden op de droesem van de fermentatie en periodiek roeren;
Passende
gerechten:
Deze Ribolla Gialla past zeer goed bij salades met rauwe vis en sushi, maar ook bij mosselen en witvis; serveren op 12-14°C: Alcoholpercentage is 13%