Ribolla Gialla D.O.C.
van deze wijn
Naam producent: La Buse dal Lof
Naam wijn: Ribolla Gialla D.O.C.
Gebied: Friulli Venezia Giulia
Druivensoort: 100% Ribolla Gialla
Karakteristieken:
een consistente, strogele kleur met groenige reflecties; subtiel bloemige aroma's van botanische rozen, madeliefjes en tonen van citrus; De mond volt volledig de neus, een levendige wijn die zeer intens is
Productie
Maceratie gedurende 10 tot 12uur; vermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C voor 15 dagen; De wijn blijft voor 4 maanden in contact met de droesem en wordt onderworpen aan een nauwkeurig batonageprogramma dat varieert naargelang het jaargang; gedurende 2 maanden op de fles geraffineerd
Passende
gerechten:
Deze Ribolla is uitstekent bij sushi, maar ook zeker bij een vissalade; Alcoholpercentage is 13%