Chardonnay D.O.C.
van deze wijn
Naam producent: La buse dal lof
Naam wijn: Chardonnay D.O.C.
Gebied: Friuli Venezia Giulia
Druivensoort: 100% Chardonnay
Karakteristieken:
een mooie consistente en intense strogele kleur; in de neus arriveren de tonen van rijp fruit en wit vruchtvlees met zure tonen; In de mond is de Chardonnay vol en complex
Productie
Maceratie gedurende 10 tot 12uur; vermentatie bij een gecontroleerde temperatuur van 18°C voor 15 dagen; De wijn blijft voor 4 maanden in contact met de droesem en wordt onderworpen aan een nauwkeurig batonageprogramma dat varieert naargelang het jaargang; gedurende 2 maanden op de fles geraffineerd
Passende
gerechten:
Deze Chardonnay is uitstekent als aperitiefwijn bij een borrelplank, maar ook zeker bij vis als zeebaars. Daarnaast ook zeer goed te drinken bij een pasta met olijven en kappertjes.